Српски    English    Deutsch    Русский


Кључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња.

Услуге саветовалишта у ситуацији кризне трудноће су бесплатне уз поштовање принципа тајности и поверења. 

Молимо вас да свој долазак обавезно најавите.

Саветовалиште 
Пожаревачка 29, Врачар
Београд, Србија

064 266 9242

Допис за штампу

1. Јун 2015.Хуманитарна акција „Нисте сами“

Поводом Међународног дана детета у понедељак 1. јуна неколико удружења која се баве промовисањем права детета започела су хуманитарну акцију под називом “Нисте сами“.
На две локације у Београду, на Врачару у улици Пожаревачка 29/2 и на Трешњи, родитељи троје и више деце, деце са инвалидитетом, као и самохрани родитељи могу да преузму очувану половну гардербу за децу узраста од 3 месеца до 4 године.

„Имали смо прилику да угостимо маме са троје и више деце, као и самохране родитеље и омогућили им да сами одаберу очувану половну гардеробу за своју децу. Акција „НИСТЕ САМИ“, коју смо покренули заједно са удружењем Шумска дружина и Иницијатива за забрану абортуса поводом Међународног дана детета, наишла је на велики одјек и помогла нам да идентификујемо један од горућих проблема нашег друштва, а то је тежак економски положај породица са већим бројем деце, као и самохраних родитеља. Међународни дан детета Србија дочекује са око 400.000 социјално угрожене деце, за које држава издваја додатак“, изјавила је Мила Тодоровић-председница Удружења „Центар ЗА БЕБЕ “.ВИЗИЈАКључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња. Основна сврха нашег удружења јесте подизање свести о вредности сваког људског живота у његовој најрањивијој фази, наиме пре рођења.

МИСИЈАMисија удружења Центар „ЗА БЕБЕ“ јесте информисање, саветовање и едукација у вези са репродуктивним здрављем и фертилитетом, трудноћом, пренаталним развојем, непланираном и нежељеном трудноћом, последицама абортуса ..

ЦИЉЕВИ  • Очување фертилног и репродуктивног потенцијала становништа
  • Превенција репродуктивног здравља
  • Смањење броја намерних прекида трудноће код адолесценткиња