Српски    English    Deutsch    Русский


Кључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња.

Услуге саветовалишта у ситуацији кризне трудноће су бесплатне уз поштовање принципа тајности и поверења. 

Молимо вас да свој долазак обавезно најавите.

Саветовалиште 
Пожаревачка 29, Врачар
Београд, Србија

064 266 9242

Непланирана трудноћаНеочекивано сте остали у другом стању? 
Недавно сте добили дуго жељени посао? 
Напустио вас је партнер? 
Тек сте се уписали на факултет после тешког пријемног испита? 
Још нисте завршили средњу школу? 
Ни ви ни ваш партнер немате посао... 

У таквим трентуцима абортус се намеће као „једино“ прихватљиво решење... 

Али да ли сте имали прилике да разговарате са женом која је имала аборутус? Како изгледа њен живот и њена свакодневница након абортуса? Да ли је још увек у вези са партнером који ју је уверавао да је воли и да је беба једина препрека њиховој љубави, те јој поставио ултиматум: „или беба или ја“? Девојке и жене које се нађу под притиском и без подршке партнера, породице или без материјалних могућности често на пречац доносе одлуку да ураде абортус, а на то их неретко подстичу младићи, мужеви или родитељи не размишљајући у том тренутку да прекид трудноће заправо значи прекид живота који се касније не може наставити. Такву одлуку најчешће доносе саме, некада и без претходних консултација са будућим оцем детета и то углавном због немогућности да добију адекватне инфомације о штетним последицма абортуса или због тешке материјалне ситуације. Велики број жена који је урадио абортус каже да би другачије одлучиле и задржале бебу да су биле упознате са последицама абортуса, имале подршку за рађење детета и да су им биле познате и доступне алтернативе абортусу.

ВИЗИЈАКључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња. Основна сврха нашег удружења јесте подизање свести о вредности сваког људског живота у његовој најрањивијој фази, наиме пре рођења.

МИСИЈАMисија удружења Центар „ЗА БЕБЕ“ јесте информисање, саветовање и едукација у вези са репродуктивним здрављем и фертилитетом, трудноћом, пренаталним развојем, непланираном и нежељеном трудноћом, последицама абортуса ..

ЦИЉЕВИ  • Очување фертилног и репродуктивног потенцијала становништа
  • Превенција репродуктивног здравља
  • Смањење броја намерних прекида трудноће код адолесценткиња