Српски    English    Deutsch    Русский


Кључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња.

Услуге саветовалишта у ситуацији кризне трудноће су бесплатне уз поштовање принципа тајности и поверења. 

Молимо вас да свој долазак обавезно најавите.

Саветовалиште 
Пожаревачка 29, Врачар
Београд, Србија

064 266 9242

mr phil Мила Тодоровић

Здравствени комуниколoг и германиста


Дугогодишње искуство у саветовању жена у ситуацији кризне трудноће, као и жена које се суочавају са постабортивним синдромом. Оснивач и председник удружења Центар „ЗА БЕБЕ“. Координатор програма постабортивног саветовања “Save One” за Србију.Област рада:

  • Саветовање жена у ситуацији кризне трудноће
  • Саветовање жена које се суочавају са постабортивним синдромом
  • Организовање конференција, округлих столова, предавања, радионица и едукација на тему репродуктивног здравља, сексуалног интегритета, превенције порнографије (Save One конференција о последицама постабортивног синдрома и обука мулитпликатора за постабортивно саветовање, Београд 2013; Трибина: АБОРТУС - индивидуалне и социјалне имликације, Београд 2015...)
  • Учешће на конференцијама и предавањима у земљи и иностранству ( Светски конгрес породица, Београд 2015; Тело-душа-идентитет, Ст. Пелтен, Аустрија 2015; IV Национални конгрес о деци и наталитету, Александровац 2014; Конференција о селективним абортусима, Подгорица 2014; ...)

„Упркос доступности информација у ери информатике, као и ултразвучне дијагностике велики број девојака и жена непланирно остаје у другом стању. Велики број њих се решава да ту непланирану трудноћу прекине. Такву одлуку најчешће доносе због недовољне информисаности о својој сексуалности и последицама које аборутус може оставити на њихово репродуктивно здравље (у екстремним случајевима чак и до каснијег стерилитета), као и бројне друге последице познате под називом „постабортивни синдром“. Такође жене се одлучују на абортус јер не виде излаз из своје ситуације – парнтер често не жели бебу, а изостаје и подршка примарне породице. Наша мисија јесте да жене у ситуацији кризне трудноће, када су у кратком временском року изложене разним притисцима и уценама партнера и околине оснажимо, помогнемо им да развију своје психичке и духовне потенцијале и изградимо мрежу подршке која ће им пруижити ослонац у најдивнијем задатку  – материнству.“


ВИЗИЈАКључна вредност Центра „ЗА БЕБЕ“ јесте да је сваки људски живот светиња. Основна сврха нашег удружења јесте подизање свести о вредности сваког људског живота у његовој најрањивијој фази, наиме пре рођења.

МИСИЈАMисија удружења Центар „ЗА БЕБЕ“ јесте информисање, саветовање и едукација у вези са репродуктивним здрављем и фертилитетом, трудноћом, пренаталним развојем, непланираном и нежељеном трудноћом, последицама абортуса ..

ЦИЉЕВИ  • Очување фертилног и репродуктивног потенцијала становништа
  • Превенција репродуктивног здравља
  • Смањење броја намерних прекида трудноће код адолесценткиња